Sziasztok! Üdvözöllek!

Annak érdekében, hogy kialakuljon közöttünk a siker szempontjából fontos közvetlenebb kapcsolat, kérlek engedd meg, hogy a blog bejegyzéseimben tegezzelek. (Természetesen a Grief Recovery® cselekvésprogram alkalmazása során tegeződő és magázódó kommunikációra egyaránt lehetőség van.)

Örülök, hogy együtt kezdhetjük el ezt a különleges kalandot, amiben segítségedre szeretnék lenni, hogy feldolgozd azt a hiányérzetet, amit esetleg most érzel.  Olvasva itt a blogon, vagy egy jót beszélgetve személyesen a cél ugyanaz: egy teljesebb élet lehetőségét megadni Neked! Hogyan is segítek, és hogyan is segíthetsz magadon? Máris mutatom.

Szerencsésnek érzem magam, mert itthon azon kevesek egyike lehetek, akinek volt alkalma hosszan tanulmányozni és tanulni a nemzetközileg is elismert Grief Recovery módszert®.

A Grief Recovery® magyar fordításban gyászfeldolgozást jelent, és ha tágan értelmezzük – a nevéből adódóan – a gyász feldolgozására szolgál.  Ettől azonban szélesebb körben kell értelmeznünk a Grief Recovery® szerepét, ugyanis a gyász nem csak halálesethez kapcsolódhat. Hasonló érzéseket megélhetünk:

  • szerelmi bánat
  • kisállat elvesztése
  • szeretett lakókörnyezetünk kényszerű elhagyása
  • munkahelyünk elvesztése
  • vállalkozásunk csődje
  • és barátság felbomlása
    közben is.

A The Grief Recovery Method® alapítói John James és Russel Friedman (USA) a 70-es évek óta alkalmazzák és adják tovább a technikát.

Fontos, hogy leszögezzem az elején, hogy ezzel a módszerrel nem a fájdalmat kerüljük el.

A gyász életünk természetes része, egy normális emberi reakció bármilyen veszteség bekövetkezésekor.

Ugyanígy,

a fájdalom és szomorúság egy-egy veszteség bekövetkeztével a legalapvetőbb emberi reakció.

Mit kell tenni, hogy feldolgozzuk a gyászt?

  1. Át kell tekinteni a kapcsolatot
  2. Fel kell deríteni a befejezetlen érzelmeket
  3. Be kell teljesíteni azokat.

Ez hogyan működik?

  1. Addig, hogy jobban légy, és elérd, amit szeretnél többek között egy fantasztikus könyv fejezetein szükséges végigvezetnem Téged. A The Grief Recovery Handbook (Gyógyulás a gyászból) című könyv egy igazán fantasztikus mű, amit együtt kell megismernünk.
  2. Egy 7 hetes egyéni (vagy 8 hetes csoportos) közös találkozás sorozatban veszel részt.
  3. Miközben haladunk előre az érzelmeidet még intenzívebben megélheted. Ez segít!
  4. A módszer fókuszában a kimondatlan dolgok kimondása, a lezáratlanok lezárása, az érzelmek felszabadítása és az elengedés áll.
  5. Nem ítélkezünk! Nincsenek szélsőségek! Egy olyan környezetben hozhatod felszínre az érzelmeidet, ami végletekig empatikus, és biztonságos.
  6. Nem csak a találkozásainkra hagyatkozunk! Sok múlik azon is, hogy a hétköznapokban hogyan tudsz önmagad haladni előre.
  7. A módszer alkalmazása során egyfajta érzelemfelszabadítás zajlik.
  8. Ez az érzelemfelszabadítás segít újra építeni az életet egy tragédia után: az intenzív fájdalmat kedves emlékké alakítja.
  9. A specialista segítségével így lesz a könnyből mosoly.

Ebben a blogban, sok segítséget szeretnék adni neked, hogy minél többet megtudj erről a módszerről, de ha lehet még többet magadról.
Természetesen mivel minden ember egyedi, így lehet, hogy Te teljesen mást érzel és tapasztalsz. Ha ezt érzed, akkor keress meg bátran, szívesen segítek!

Ölel:

Kriszti