Rendezvényeink

Könnyekből Mosoly Pszichológia Esték

Hevesi Kriszta – Podani Kriszti: Az Internet fogságában

2020. február 7. (péntek) 17.15
Art Hotel **** Körtvélyessy terem – 6720 Szeged, Somogyi utca 16.

Mindannyian napi több órát töltünk az Interneten: munkával és a magánéletünkkel kapcsolatos ügyeinket intézzük. De milyen pszichológiai hatásokkal van ez ránk? Milyen veszélyeket rejt magában? Milyen hatással van az önbizalmunkra, társas kapcsolatainkra, vagy akár szexuális életünkre?

A RENDEZVÉNY INGYENES, DE VISSZAIGAZOLT REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT: http://tiny.cc/Podani-Hevesi

Előadók:

  • Podani Krisztina, okleveles pszichológus, Könnyekből Mosoly Pszichológia
  • Dr. Hevesi Krisztina, egyetemi adjunktus, Eötvös Lóránd Tudományegyetem
    Moderátor: Dr. Lukovics Miklós docens, Szegedi Tudományegyetem

Könnyekből Mosoly Pszichológia Esték

Fejben dől el? A siker pszichológiája – ingyenes előadás Önről, Önnek

2019. május 2. (csütörtök) 18.15
Art Hotel **** Körtvélyessy terem – 6720 Szeged, Somogyi utca 16.

Két telt házas boldogság&mosoly előadás után a Könnyekből Mosoly Pszichológiai Esték előadás-sorozat soron következő témája a siker. Ennek az az oka, hogy mindennapi munkánk során azt tapasztaljuk, hogy a siker téves értelmezése és hajszolása sok esetben vezet téves utakra.

Ebből kiindulva a május 2-i előadáson abban próbálunk segíteni, hogy a sikert helyesen értelmezzük, a megfelelő helyre helyezzük saját célrendszerünkben, és tisztában legyünk azzal, hogy mit tegyünk (és mit ne tegyünk) a siker érdekében.

Az előadás során többféle nézőpontból járjuk körül a siker értelmezési lehetőségeit, külön fókuszálva azon faktorokra, melyek a mentális tényezők fontosságát támasztják alá. Különbséget fogunk tenni az átlagember sikere és a híres emberek sikere között. Ezt követően olyan, a hétköznapi életben is használható siker stratégiákat mutatunk be, amelyeket vendégeink saját maguk is tudnak alkalmazni, és megtehetik az első lépéseket egy kiegyensúlyozottabb, sikeresebb élet útján.

A siker pszichológiai megközelítése Bánhidi Bence gondolataival válik kerek egésszé, aki egy talk-show keretében ad bepillantást az ő személyes sikerének hátterébe. Illetve az est végén bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen siker-coach lenne Bánhidi Bence.

Előadók:

  • Podani Krisztina okleveles pszichológus, Könnyekből Mosoly Pszichológia
  • Bánhidi Bence válogatott kézilabdázó, MOL-PICK SZEGEDModerátor: Dr. Lukovics Miklós docens, Szegedi Tudományegyetem

 

Könnyekből Mosoly Esték

A boldogság tanulható: az őszinte mosoly pszichológiája
ingyenes előadás Önről, Önnek
(A január 30-i előadás ismétlése)

2019. március 6. (szerda) 18.15
Art Hotel **** Körtvélyessy terem – 6720 Szeged, Somogyi utca 16.

Egyáltalán nem biztos, hogy könnyű az élete annak, aki sokat mosolyog. Lehet, hogy csak úgy döntött, hogy nem panaszkodva éli tovább az életét, hanem igyekszik észrevenni minden apró csodát, amivel szebbé válhatnak a napjai”. A Könnyekből Mosoly Esték előadás-sorozat témáit erre az idézetre építjük fel, mert egyértelműen rámutat szakmai hitvallásunkra: az őszinte mosoly mentális tényezőktől függ.

A március 6-i előadás témája a boldogság és az őszinte mosoly: olyan értékek, amelyekre mindenki vágyik, de sokszor borzasztó nehéz elérni. A legfrissebb kutatások szerint azonban a boldogság képletének 40%-át saját viselkedésünk határozza meg, és ismertek azok a boldogság faktorok, melyek alapján megállapítható, hogy a boldogság tanulható.

Az est folyamán bemutatjuk az alapvető boldogság stratégiákat, melyeket megismerve vendégeink olyan, a hétköznapokban is könnyen használható, egyszerű módszereket ismerhetnek meg, amelyeket saját maguk is tudnak alkalmazni, és megtehetik az első lépéseket egy kiegyensúlyozottabb, sikeresebb élet útján.

Előadók:

  • Podani Krisztina okleveles pszichológus, Könnyekből Mosoly Pszichológia
  • Kecse-Nagy Sándor PR szakértő, óraadó, Szegedi Tudományegyetem

Moderátor: Dr. Lukovics Miklós docens, Szegedi Tudományegyetem