Boldogság gyakorlatok – az Önök kérésére

A „Boldogság gyakorlatok” iránti igényt a Könnyekből Mosoly Pszichológia két szegedi telt házas előadásának vendégei fogalmazták meg: sokakban ott rejtőzik ugyanis a boldogság, de nem tud felszínre törni. Ezen egyszerű, hétköznapi gyakorlatok megtanulásával lehet segíteni.

A „Boldogság gyakorlatok” egy olyan, korszerű pszichológiai módszerekre épülő élmény alapú cselekvésprogram, amelynek során speciálisan az Ön kiinduló helyzetére illesztett személyes foglalkozások és otthoni feladatok kombinációjával, napi szintű boldogság gyakorlatok elsajátításával fejlesztheti mindennapi boldogságát.

A „Boldogság gyakorlatok” a Könnyekből Mosoly Pszichológia saját fejlesztése, ugyanilyen formában máshol nem elérhető. Egyéni és csoportos formában egyaránt alkalmazható.

A boldogság tanulható. Ez a kijelentés elsőre furcsa lehet számunkra, hiszen a magyarok többsége a mentális tényezőket adottságnak tekinti. Ez a hozzáállás is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország kedvezőtlen helyen szerepel a nemzetközi boldogság rangsorokban.

Pedig számos, nagy mintán elvégzett tudományos kutatás igazolja, hogy a boldogság tanulható, egyszerű módszerekkel fejleszthető. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem boldogságképlete szerint a boldogság 50%-a genetikai adottság, 10%-át a helyzet határozza meg, 40%-át pedig a hozzáállásunk. Ebből az következik, hogy még az az embertársunk is lehet boldog, aki kifejezetten rossz boldogsággenetikai adottságokkal rendelkezik, amennyiben megtanulja, hogy mit kell ezért napi szinten tennie. A „Boldogság gyakorlatok” során ebben szeretnénk segíteni Önnek.

Az emberiség boldogság iránti vágya alapvető szükséglet, mindenki szeretne boldog lenni. Ebből a szempontból háromféle embertípust különíthetünk el:

  1. Vannak olyan embertársaink, akik boldogtalanok, és úgy gondolják, hogy ez így is marad.
  2. Sokan boldogtalanok ugyan, de érzik magukban azt, hogy tudnának boldogok lenni, de nem tudják, mit kellene ennek érdekében tenniük.
  3. És vannak olyanok is, akik már a boldogság valamelyik szintjét elérték, de szeretnének sokkal boldogabbak lenni.

A „Boldogság gyakorlatok” során mindhárom fenti típus kézzel fogható segítséget kap a mindennapi boldogság fejlesztéséhez. A cselekvésprogram a következő főbb lépéseket követi – minden elemében az Ön helyzetére illesztve, élmény alapú módszereket követve:

  1. Kezdő lépésként feltárjuk, hogy az Ön boldogságának van-e valamilyen pszichológiai gátja: bármilyen olyan korábbi dolog, amely gátolja az Ön boldogság építkezését.
  2. Korszerű pszichológiai módszerekkel célozzuk az esetlegesen feltárt gátakat
  3. Közösen megkeressük az Ön személyiségéhez leginkább illeszkedő boldogság-megközelítést
  4. Közösen megkeressük az Ön személyiségéhez, életviteléhez leginkább illeszkedő boldogság-stratégiákat
  5. Megtanulja napi szinten alkalmazni, napi életvitelébe beépíteni az Ön személyes boldogság stratégiáit
  6. Megtanulja azt is, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy a boldogság ne csak alkalmi vendég legyen az életében, hanem állandó társa!

Szeretettel várjuk Önt!